Vets2

Tey Vets 2 – ASC Vets 1  1-9

Dat is nog eens een ander begin van mijn epistels. Jawel, met dank aan het bruidspaar en Lindsay van der Voet photography voor het mogen gebruiken van de afbeelding ziet u hierboven een sfeerimpressie van het feest dat de Vets 2 vierden naar aanleiding van het in de echt verbonden zijn van onze Tinus met zijn Meike! Afgelopen vrijdag zijn zij getrouwd op landgoed Tespelduyn alwaar ook het feest gevierd werd. Een mooi feest was het zeker! Nogmaals namens alle Vets van harte en nog vele jaren samen!!

‘Two nights after the day before’ traden wij onder tropische temperaturen aan tegen de Vets 1 van the good old.  Die tropische temperaturen waren echter alleen tijdens de voorbereiding(lees : het fietsen naar het sportpark) en een beetje bij de warming-up. Daarna kwam er iets opzetten wat leek op ‘zeevlam’, waardoor de temperaturen drastisch daalden. Dat werkte niet echt in ons voordeel. Daar waar wij misschien ‘mooi-weer-voetballers’ zijn, lieten we elkaar vandaag schandalig vaak en veel in figuurlijke zin ‘vallen’. Onderling onbegrip, niet luisteren naar elkaar en een grote dosis frustratie deden zelfs de man in het zwart verzuchten…..’dan ga ik liever op zondagochtend lekker fietsen’…….. Nu gaat onze eigen Kevin Blom, Martijn,  volgende week de uitdaging aan om 150 km in het Limburgse land rondom de Cauberg te fietsen, dus dat zou hij sowieso gaan doen!!! Ook ondergetekende gaat een afstand fietsen, maar dat is drastisch minder dan Martijn,…..’slechts’ 65 km. U blijft dan dus waarschijnlijk verstoken van het verslag tegen de koploper Rijnland.

De wedstrijd van gisteren was eigenlijk het ‘gluren’ niet waard. Ook de Oegstgeestenaren  bakten er weinig van, maar dan is het wel lekker als je binnen een kwartier al 2-0 voorstaat tegen de op 2 na minst scorende ploeg(34 treffers; alleen Boshuizen en RVC scoorden minder) uit de competitie. Zij liepen eenvoudig bij ons weg omdat wij weigerden in te grijpen, voorin onnodig vaak de bal verspeelden en dan weigerden om er zelf achteraan te gaan onder het mom van ‘dat lossen ze achterin wel op’. Of dat ook werkelijk gedacht werd valt uiteraard te bezien. Doorgaans denken wij niet zo, maar als we zelfs uit frustratie ballen over het vangnet schieten, op alles en iedereen commentaar leveren, maar niet in de spiegel kijken om te kunnen zien wat we zelf zouden kunnen verbeteren………Ja, dan kan zelfs Jaap met rake opmerkingen het tij niet keren. Toch was hij er vanaf het begin weer bij. Ook hij pijnigt de ogen en hersenen door elke zondag weer langs de lijn te zijn, inmiddels niet alleen voor het technische gedeelte, maar vooral ook om op het mentale vlak bijstand te verlenen.

Onbegrip alom dus, misschien stuitend om te zeggen, maar onderstaande afbeelding zegt wat betreft afgelopen zondag bijna alles.

Eigenlijk ben ik er niet van maar langzamerhand ontkomen we er niet meer aan om de grootste cliché’s van stal te halen

• Misschien moeten we ‘de hand in eigen boezem steken’( Dat is nog altijd beter dan in de boezem van een andere dame dan je eigen vrouw……..).
  • De trainer is hier niet schuldig aan (want die hebben we niet eens!!)
  • De bus parkeren voor de 16m. Is dat wat?( gelukkig konden de chauffeurs van vrijdagavond de bussen toch mooi op het landgoed krijgen, ondanks de smalle wegen)
  • Misschien een trainingskampje (lees Welgelegen) om ‘de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen’(als onderdeel van de derde helft, dan zijn we namelijk wekelijks uitblinker!)
  • ‘Als je niet scoort win je ook niet, maar dat is logisch’(eigenlijk de kern van ons probleem)
  • ‘zelfs een zeef houdt meer tegen’(en dat wil ik nu even bestrijden………)

Want, die laatste is wat mij betreft bezijden de waarheid. Onder toeziend oog van de schaarse toeschouwers de tweede helft (waaronder Vets 1 speler Ramon Legel), ontpopte Ron zich als de eerste die tekenen van herstel vertoont. Daarmee hebben we dan ook gelijk de uitblinker van de dag genoemd. “Bruce” Ron “Grobbelaar” Blom behoede ons, soms met meer geluk dan wijsheid, voor een dramatischer aanzicht van de stand. Als hij vandaag niet zo in vorm geweest was, hadden we waarschijnlijk DIK in de dubbele cijfers geëindigd. Grobbelaar was een legendarische keeper bij Liverpool die als grabbelaar te boek stond. Hij wisselde fantastische wedstrijden af met de grootst mogelijke blunders. Dat laatste gebeurde Ron gelukkig niet zondag.

Wat mij betreft de man van de wedstrijd, alhoewel vaste vlagger Korte ook weer een grote kans hierop maakt…….

Komende zondag de wedstrijd tegen koploper Rijnland. Zij staan inmiddels op 98 gemaakte doelpunten. Een aantal waarvan wij niet eens durven dromen. Gezien het klasse verschil is het goed mogelijk dat zij zondag de 100 doelpunten voor zullen gaan passeren. Wij moeten de schade beperkt zien te houden, aangezien wij inmiddels in de buurt van de 100 tegendoelpunten zijn beland. Géén record om trots op te zijn natuurlijk. Dit alles zal gebeuren in mijn afwezigheid. Wie weet een verslag op afstand of anders zullen de vaste volgers een weekje langer moeten wachten op mijn nieuwe hersenspinsels.

J-B