Vets2

RVC Vets – Teylingen Vets 2   2-2

Op de dag dat er in ‘topsportend Nederland’ een heleboel beslissingen zouden gaan vallen (FC Twente wel/niet degraderen?, AZ wel/geen voorronde Champions Leauge?, rijdt Max nu eindelijk eens zonder schade een race uit?, wie wordt er landskampioen in het hand- en volleybal?, degradeert HDM of Almere uit de mannen-hockeyhoofdklasse?), maar ook een mogelijk periodekampioenschap van Teylingen 2, was er voor ons vandaag een wedstrijd die zou kunnen gaan bepalen wie er als laatste zou eindigen in onze afdeling. Met een gelijk aantal punten begonnen we derhalve aan de wedstrijd. U begrijpt natuurlijk dat dit voor ons net zo goed topsport is.

Nog even terug naar enkele weken geleden. Als regelmatig bezoeker van onze thuiswedstrijden had Jaap van Vliet ons verteld aan de stamtafel wat er zoal bij ons aan schortte. U moet weten…..hij heeft meer dan een uur bij ons gestaan….dat zegt wel genoeg!  We hebben hem uitgenodigd voor onze 6-puntenwedstrijd uit bij RVC in Reeuwijk, om als onze coach te fungeren en zo geschiedde…….. Ik heb begrepen dat Jaap zijn zondagse routine volledig in de war geschopt werd. Normaal is Jaap vroeg op de club om wat standaard zaken te verzorgen (vlaggen ophangen en dergelijke) om daarna zo rond 9.30 uur bij de inmiddels ook wakker geworden Ans aan de ontbijtdis te verschijnen. Nu was het Ans die ineens véél vroeger uit de veren moest om voor Jaap zijn bammetje klaar te zetten. Onze verzameltijd was namelijk 8.15 uur. Vandaar dat Jaap nog nèt op tijd in de kantine verscheen. Hij was er vandaag dus werkelijk bij (zie ook de foto!!).

Zelf heb ik een behoorlijk deel van de wedstrijd naast hem doorgebracht(zoals te doen gebruikelijk!) en hij deed me, heftig sigaren rokend, denken aan wijlen Fritz Korbach, altijd humoristisch bedoelde opmerkingen of anekdotes die iedereen vaak gierend van het lachen van de bank deed rollen. Om er maar eentje te noemen………. Korbach was ooit geschorst voor de nacompetitie met Cambuur en moest op de tribune plaats nemen. In de tijd dat er veel minder dan 20 camera’s in een stadion waren was het nog mogelijk om elkaar te bellen en dus had Fritz afgesproken telefonisch contact te houden met assistent Henk de Jong. De wedstrijd was 30 seconden bezig en Henk schrok zich rot…..Fritz belde…. ‘Zeg Henk, ik zit hier toch naast een paar lekkere dames(hij zei wat anders maar dat kan ik niet op schrijven. JB), ik denk dat ik het elke week ga doen!!’ Dat was typisch Fritz, maar Jaap zou het ook zomaar kunnen doen. Gelukkig heeft Jaap geen mobiele telefoon zullen we maar zeggen…….. Het schoot mij door  het hoofd toen ik Jaap druk gebarend op de bank zag zitten of telkens weer zag gaan staan aan de lijn als een echte veldheer.

De oplettende lezer en kijker ziet dat de mannen niet in de dug-out zitten, maar plaatsgenomen hebben óp de bank. Het was koud en nat namelijk, maar wij speelden eindelijk wel weer eens op een ècht natuurgrasveld……een verademing! De waslijst aan blessures zorgen er wel voor dat de bank ‘zwaar’ bezet was.

Over de wedstrijd dit keer niets dan goeds voor onze achterste mensen. We speelden gedisciplineerd hielden ons vaak aan onze taak en konden heel lang voorkomen dat RVC ook maar 1 kans kreeg. Omdat we dit keer verzuimden om zelf te scoren(toch ook iets wat ons vaker is overkomen), was het een enorme teleurstelling dat RVC toch als eerste het net vond. De ongeschreven voetbalwet over het niet benutten van kansen werd voor ons de harde waarheid. In weken hebben wij niet meer zo goed gespeeld. Zou het dan toch helpen als er een coach langs de lijn staat…….

Gelukkig wisten we met een wonderschoon doelpunt van Jeroen op gelijke hoogte te komen. Helaas door balverlies op het middenveld voerde RVC een messcherpe counter uit waarmee ze snel na de gelijkmaker weer een voorsprong namen. Ne enkele hachelijke momenten voor de goal bij RVC was het uiteindelijk Alex die de dikverdiende gelijkmaker binnen schoot. In de hectische slotfase was het voor beide doelen een drukte van jewelste, maar uiteindelijk wisten we geen van beide meer te scoren. Nu rijst de vraag of wij een punt gewonnen hebben of dat we er 2 hebben verloren. Feit is dat de coaching van Jaap ons in ieder geval 1 punt opgeleverd heeft en dat wij zodoende in het kielzog blijven van RVC wat komende week nog een wedstrijd in gaat halen. Daarna beginnen wij aan de laatste 3 van het seizoen; met als allerlaatste ASC Vets 2 thuis.

Ruilbeurs

Excuus van de redactie, foto is niet te draaien….

Bovenstaande foto is van onze ex-prins carnaval die tegen het einde van de actie eindelijk zijn langverwachte album in ontvangst mocht nemen. Korte heeft al enige tijd een onnoemelijk grote stapel plaatjes in zijn bezit die niet in het boek konden, omdat onze vaste ‘Man van de wedstrijd’ het boek ooit eens in de kleedkamer had laten liggen. Ondergetekende is dan natuurlijk niet te beroerd om het boek in bewaring te nemen en het op een mooi moment aan Ronald te overhandigen. We hadden toch wel enig medelijden met hem, omdat het nu wel een uitdaging wordt om zijn boek vol te krijgen en dus hebben wij als team besloten om hem alvast enkele plaatjes te schenken.

Korte, aanstaande woensdag is de ruilbeurs bij Teylingen. Misschien een middagje vrij nemen ? Naar verluidt heeft het licht aan de eettafel in ‘huize-prins-carnaval’ afgelopen nacht heel lang gebrand, om de achterstand in plaatjes zo snel mogelijk in te lopen.

Volgende week geen wedstrijd, daarna eerst DoCoS thuis, dan Leidsche Boys uit om te eindigen, zoals gezegd tegen de ‘good old’ thuis bij ons op zondag 27 mei. Rest van het programma volgt nog, maar hou in ieder geval rekening met een veteranen-dag ergens begin juni!!

J-B