Vets2

ASC Vets 2  – Teylingen Vets 2  2-1

Op de dag dat het ganse land de bevrijding viert van een wereldoorlog, moesten wij aantreden tegen één van de oudste voetbalvereniging die ons land rijk is, de Ajax Sportmancombinatie uit het pittoreske Oegstgeest. De club is in 2017 toegetreden tot een illuster gezelschap van verenigingen die onder de naam ‘klassieke veteranen’ een eigen competitie spelen. Clubs als Koninklijke HFC(Haarlem), Hercules(Utrecht), Sparta(Rotterdam), Ajax(Amsterdam), Koninklijke HVV(Den Haag), VOC(Rotterdam) en Concordia uit Delft, spelen een competitie, waarbij vooral de derde helft belangrijk is……zou dat ook wat zijn voor de Vets 2? Helaas gaat het om de leeftijd van de club en niet om het totaalgewicht van het hele team. Dan zouden wij waarschijnlijk blindelings toetreden tot deze competitie!

Naast die klassiekers, zijn er ook nog de reguliere veteranenteams en ook daar heeft de Oegstgeester club er 3 van op zondag spelen. Vandaag mochten wij spelen tegen de Vets 2 van de ‘good old’. In een koude omgeving met veel wind dwars over het veld, was het niet prettig toeven langs de lijn. We hadden vandaag een uitgebreide bank met 5 man die allen stonden te popelen om te spelen, meer vanwege de kou uiteraard….. Daar moesten wij toch van kunnen profiteren en de drie punten mee naar huis nemen. De eerste helft was het aanzien nog wel waard, met vele kansen aan beide zijdes, een goed keepende Ron op een paar uitstekende aanvallen en kansen van ASC, maar even zovele, of misschien nog wel vee meer kansen die door onze voorwaartsen om zeep geholpen werden. Toch was het Dennis die met een mooie treffer de ruststand bepaalde, 0-1 derhalve. De tweede helft zakte het spelpeil tot op he niveau van de diepste krochten van de Grand Canyon of zelfs nog dieper…….. We deden niet meer wat we moesten doen, liepen meer achteruit dan vooruit en om nu te zeggen dat de tegenstander ons van de mat speelde….dat ging zéker te ver. Tot overmaat van ramp moest Jeroen geblesseerd het veld verlaten en even later was het Ron die zijn felgele pakkie uit mocht trekken na een charge op één der ASC’ers. Gelukkig voor ons was dit net buiten het strafschopgebied, dus in ieder geval geen strafschop. Of dat voor ons een voordeel is, is natuurlijk de vraag. Gezien de geschiedenis van het stoppen van strafschoppen na het heenzenden van onze vaste sluitpost is het menigmaal gebeurd dat de kalktrap van 11 meter niet altijd voordelig is voor onze tegenstander. Ook vandaag kon Ron dus iets vroeger dan wij onder de douche en nam Ricardo de plaats onder de lat over van hem. De daaropvolgende vrije trap werd feilloos ingeschoten door de tegenstander. Een misschien we terechte 1-1, waarschijnlijk hadden we daar allemaal genoegen mee genomen. We hadden echter niet gerekend op Ricardo ’Bruce Grobbelaar’ Pret. Ik heb het toch nog even nagezocht, je weet tenslotte maar nooit, maar de tijd van de cadeautjes ligt toch ècht ergens in de laatste maand van het jaar en niet medio mei.

Op het verder ‘prima’ gladde veld…..ahum…. kwam een schijnbaar houdbare bal stuiterend af op gelegenheidskeeper Ricardo, die met een clowneske duik probeerde de bal, een mislukt schot, te keren. De bal maakte echter een even rare als onverwachte schijnbeweging waardoor Ricardo uiteindelijk kansloos bleek. Dat we nog mochten aftrappen was meer voor de statistieken en deed eigenlijk niet meer ter zake. Een smadelijke nederlaag, die niet nodig was, als wij in de eerste helft het dozijn kansen maar benut hadden.

Tot slot willen wij u nog een stukje nostalgie wat verdwenen is niet onthouden. Nee, het gaat niet om het oude sportpark van ASC aan de Duivenvoordestraat, alhoewel het attribuut wat afgelopen zondag aan zijn verplichte einde gekomen is waarschijnlijk dezelfde leeftijd heeft als het 125-jarige vorige sportpark van ASC. Nee, beste lezers, het gaat hier om de handdoek van Ron. Na trouwe dienst van enkele decennia moest onze ‘Buis’, mede gedwongen door zijn ega Carol(…. ‘Dat vodje komt er bij mij NIET meer in’ had ze nog zo gezegd….), afscheid nemen van zijn zo geliefde handdoek met een voor ons zo verschrikkelijk herkenbare kleur en dito merknaam. Normaal gesproken worden dit soort zaken ritueel verbrand, door middel van het overgieten van een brandbare stof, waarna men de aansteker ter hand neemt en de doek vanzelf vlam zal vatten, maar omdat het clubhuis van ASC hoofdzakelijk is opgetrokken uit hout(overigens wel een fantastisch mooi clubhuis!!!) leek het ons geen goed idee dit in dit geval op dezelfde wijze te doen. Het verhaal vertelt helaas niet wat Ron nu werkelijk met de handdoek gedaan heeft……

Met voor ons nog 3 wedstrijden te gaan, staan we waarschijnlijk nu al op de plek waar we thuis horen. Boven ons staan de mannen van 1, met een veel beter doelsaldo (vooral vanwege de weinige doelpunten tegen, wij hebben er zelf 3 meer gemaakt (ok……. ook 16 doelpunten meer tegen gekregen…). Het verschil in punten is precies 9, met het onderlinge duel nog voor de boeg. Omhoog zullen we wel niet meer gaan, naar beneden is nog wel mogelijk. Het verschil is 4 punten in ons voordeel, maar ASC heeft er eentje minder gespeeld. Hun doelsaldo is echter qua tegendoelpunten 2x zo slecht als het onze. Ook lijkt het programma van ASC 3 niet echt lekker. Met de beide Foreholtes, ESTO en SJC in het vooruitzicht lijkt het schier onmogelijk om 4 punten meer te halen dan wij. Wij zijn dus redelijk uitgespeeld en kunnen freewheelend richting het einde van weer een seizoen veteranenvoetbal. Eindconclusie nu al…….. We hebben het met tegendoelpunten veel beter gedaan, tenzij we er in de laatste 3 meer als 50 tegen krijgen; zelf scoren had wat hoger gemogen (lees: gemoeten) maar uiteindelijk kunnen we ons voor het zoveelste jaar in successie weer tot algeheel kampioen van het spelen van de derde helft kronen en dat is toch uiteindelijk waar wì`j het voor doen!!!  Wij gaan er voor zorgen dat dit de komende weken niet zal veranderen.

Komende zondag een vrij weekend voor ons dus zal er een verslag waarschijnlijk wel ontbreken, daarna pakken we de draad weer op voor de grootmoeder aller derby’s tegen de Vets 1. Zou het extra weekje rust ten opzichte van mannen als Ramon, Dirk, Krystzof, Paul, Jack en uiteraard alle anderen ons een voordeel geven ? We hopen het, feit is wel dat Vets 1 met de winst op ons het seizoen nog enigszins goed kan maken…… De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij de grote verliezer het publiek was….Veel gezeur onderling maar vooral op beslissingen van de scheidsrechter die dit ook voor zijn plezier komt doen. Laten we hopen dat we er een gezellige pot van gaan maken!!

J-B