Vets2

O.D.B. Vets 3 – Teylingen Vets 2     4-9

De eclatante zege en het raadsel van de dubbele lijn.

Jaja u leest het goed………Is ondergetekende een keer afwezig vanwege zijn scoutingswerk voor de club als eerste in NL ( en waarschijnlijk ook de laatste) met een Europa Cup thuis kwam, scoren wij er lustig op los tegen een leuke tegenstander ODB. De club die ontstaan is als personeelsvoetbalvereniging van de Haagsche Courant (tegenwoordig het AD). ODB staat voor Ons Doel Bereikt. Het moet gezegd, de naam van de tegenstander had bijna verraden wat wij als doel gesteld hebben voor dit seizoen. Laten WIJ nu eens een wedstrijd aan de positieve kant van de score in de dubbele cijfers eindigen. Terugkomend van mijn ‘werk’ merkte ik wel dat het de moraal van de mannen goed gedaan heeft. Het zal mij benieuwen wat dit voor gevolgen heeft voor de rest van het seizoen. Er werd op het zonovergoten terras al voorzichtig gesproken over ‘bekersucces’ of een hogere klassering in de reguliere competitie(dat is overigens al snel als je vorig jaar als laatste geëindigd bent)……

Aankomend op het veld aan de Albardastraat in Den Haag, waren we al snel wakker…….het leek er op dat ODB al rekening gehouden had met het feit dat onze (ex-) prins Carnaval een tweelingbroer had en deze eretitel dan ook als duobaan deed, getuige bijgaande foto.

Zou men bij ODB gedacht hebben dat de mannen (zowel Korte als Lange) als een soort van siamese tweeling als jonge veulens over het veld zouden dartelen. Eerlijk is eerlijk……….. dan kennen ze het soortelijk gewicht van de beide broers niet echt natuurlijk, laat staan het totaalgewicht van de twee reuzen! Nee, het had waarschijnlijk een oorzaak die op een ander vlak lag. Zou men het expres gedaan hebben om Korte aan te geven waartussen hij zich gedurende de wedstrijd mag bewegen of….. zou de ‘Tinus Terreinknecht’(voor de jeugd… even googelen op FC Knudde) van ODB het erg laat gemaakt hebben gisteravond, mede ook omdat de lijnen niet echt kaarsrecht getrokken waren. Iets wat wij niet meer gewend zijn bij het kunstgras……. Het deed me denken aan een filmpje van uit 2013 (even opgezocht). Zou de terreinknecht op deze manier in de maling genomen zijn? Klik op de link en na ongeveer 20 seconden begint de pret, na 2 minuten begint de lijnentrekker en na ruim 6 minuten is hij al klaar met lijnen trekken! Ik hoop dat de ODB terreinknecht het beter getroffen heeft. Nu de papieren versie toch afgeschaft is, biedt dat ook weer nieuwe mogelijkheden voor wat betreft mijn verslag!

Maar goed, dat was niet het enige wat gebeurde afgelopen zondag. Na een dagje  AZ-Bayer Leverkusen, Feyenoord-Borussia Dortmund, Sparta-Anderlecht en Red Bull Leipzig- Ajax voor O13-teams, die allemaal tegen elkaar speelden in een toernooi, kwam ik rond half vier op de Roodemolen aan en begonnen de verhalen…… ‘Het was een tempo wat jij ook bij kan benen’……. ‘Jij had het nu ook naar je zin gehad(alsof ik dat nooit heb)’…..’ en zelfs Richard N had alle tijd om een bal aan te nemen’. Goed, hieruit bleek wel dat wij veruit de sterkste waren vandaag. 3x Tim, 2x Toop, Ricardo, Sander, Alex en Walter zorgden voor deze enorme productie. Afzettend tegen het totaal van vorig jaar, zitten we nu al op 25% van onze normale productie.

Al eerder heb ik gememoreerd aan het feit dat Walter voorzichtig aan het terugkeren is op de velden. Welnu, ik begrijp van de mannen dat hij er werkelijk aan komt! Walter maakte eigenlijk ook nog onze 10e (en dus zouden wij ons doel voor dit seizoen theoretisch al bereikt hebben bij de tweede wedstrijd van het seizoen). Ware het niet…….dat de scheidsrechter zijn doelpunt afkeurde om onverklaarbare wijze(Hij vond het een zuivere achterbal, terwijl de ODB keeper de bal toch duidelijk uit het net viste). Ik wilde vandaag dan ook eindigen met een wijsheid die staat als een paal boven water, zonder daarmee ongeveer 50% van onze bevolking hiermee in een kwaad daglicht te willen zetten:

Komende zondag nog wat vroeger dan afgelopen week, waarbij ik er van uit ga dat ik er weer bij kan zijn. We starten om 9.45 uur op sportpark de Roggewoning tegen Graaf Will II VAC. Een tegenstander die we een aantal jaren achtereen ook tegenkwamen in de competitie met wisselend succes. Laten we kijken of het vroege tijdstip de reden is van onze overwinning of dat we werkelijk stappen aan het maken zijn.

J-B,