Vets2

Vets 2 – ASC Vets 3 3-0

Aan de vooravond van de ‘grootmoeder aller derby’s’ speelden we de wedstrijd tegen de good-old uit het pittoreske Oegstgeest. Met een vrijwel compleet fitte selectie, kwam er een probleem boven drijven wat zich tot nu toe nog nooit voorgedaan heeft………De selectiecommissie van de Vets 2 heeft er waarschijnlijk nooit rekening mee gehouden dat er meer dan 16 spelers in onze selectie zouden zitten op een gemiddelde novemberochtend. Ondanks het tijdstip in het jaar, was het goed toeven als toeschouwer bij deze pot. Uw scribent had namelijk besloten om, bij het hebben van zo’n brede selectie, als toeschouwer plaats te nemen (misschien ging hij we; bewust de concurrentie uit de weg van de andere spelers; we zullen het nooit weten…..) naast de dug-out. Alhoewel…….volledig fit is een breed begrip…..

Nog vóórdat er ook maar één balwenteling op het kunstgras had plaatsgevonden moest één der strijders zich al gewonnen geven. U ziet het….en voor de jongste lezers vooral…..zorg er àltijd voor dat je je schoenen zelf onderhoudt…..schoonmaken, kranten er in, in het vet zetten en dat soort zaken, zorgt er allemaal voor dat bovenstaande foto niet gebeurd bij jullie!  Dat betekende dat we met een andere opstelling begonnen en het leek er op dat ASC ons bekeken had. Ze waren totaal niet ingesteld op deze allerlaatste wijziging vlak voor de wedstrijd. We speelden dan ook een puike eertse helft waarbij Walter’slechts een kwartje’ voor ons wist te scoren. Derhalve een ruststand van 1-0. De tweede helft, onder toeziend oog van enkele van onze (nog héél) jonge opvolgers, was er eentje waar, het tempo, het goede voetbal, kortom alles wat Veteranenvoetbal zo verschrikkelijk mooi maakt compleet verdwenen was. Met het inbrengen van de wondersloffen van Ricardo(zie hieronder)……..

….ter beschikking gesteld door ons bestuur, waarvoor onze enorme dank, werd ons totaal duidelijk uitgebreid tot 3-0. Dat zelfs door enkele scheidsrechterlijke dwalingen(Sorry martijn dit was niet je allerbeste potje) niet beïnvloedbaar bleek. Kortom…. We staan weer daar waar we horen, met andere woorden….. na de eclatante en terechte zege van ASC op Vets 1, staan we in ieder geval weer boven het veteranen-vlaggeschip(noem je dat een tjalk??) van onze vereniging. Wat wil nu het geval……komende zondag is het dan dus….Vets 1-Vets 2 in onze afdeling. Helaas moet ondergetekende verstek laten gaan, maar ik beloof u allen een mooie wedstrijd. Het zal echt de moeite waard zijn om deze wedstrijd te bewonderen. Opvallend feitje…….. sinds het afhaken van Leo van Nobelen, gaat het halen van punten een stuk moeilijker voor de mannen van Arie………. Zou dat aan het ontbreken van Leo liggen, of ligt er een ander(zwakker) excuus aan ten grondslag. Ik nodig u allen uit om de wedstrijd aankomende zondag te aanschouwen. Wij hebben begrepen dat het sportpark, na een gemeentelijke verordening tot minimaal…12 uur droog gelegd wordt en er verkeersregelaars noodzakelijk zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Het is dus zaak om op tijd aanwezig te zijn!!!