Vets2

Vets 2 – Foreholte Vets 1 2-1……..of toch niet?

Nadat we vorige week de grootmoeder aller derby’s niet geheel terecht verloren hadden en daar tot overmaat van ramp onze Tim met een vervelende blessure voor een tijdje verloren, was het afgelopen zondag de dorpsderby tegen de Vets van Foreholte 1. Van deze ploeg is bekend dat het een goed voetballende ploeg is met heel veel babbels in het veld, vaak tegen het irritante aan. Zo ook vandaag lieten de mannen in het lelijkste tenue van het westelijk halfrond, zich niet onbetuigd en op werkelijk elk fluitsignaal van de scheids, of juist het doorspelen na een vermeende(inde ogen van rood-wit) ‘grove’overtreding, kwam een zee van commentaar en opmerkingen. Inmiddels weten wij ook wel dat het daar meesters in zijn en ze menigmaal daarmee ons uit ‘de tent lokten’.

Vanaf het beginsignaal lieten de bekende jongens in hun team zich horen.  Met werkelijk elke beslissing of juist niet, zowel voor- als nadelig voor de Voorhouters, was er wel commentaar in woord en gebaar richting scheids, tegenstander, ja zelfs (hoe kinderachtig kan het zijn……) tegen medespelers bij het maken van fouten. Gezellig team verder hoor, beetje jammer dat de meegenomen blikken LIDL bier warm stonden te worden op de kleedkamervloer van ons clubgebouw(met vloerverwarming). De blikken werden ‘ongezien’ meegesmokkeld naar de kleedkamer. Gelukkig blijven enkele spelers wel hangen na de wedstrijd in onze kantine voor een versnapering, maar zelfs daar was het nog niet over met de pret(Nee niet Ricardo Pret!!). Ook de immer goedlachse Hans van den Berg moest het hier ontgelden.  Met al zijn charme wist hij de discussie in den minne  te schikken alhoewel het ondergetekende niet zou verbazen als de Voorhouters alsnog iets van een toetje in petto hebben voor ons.

Dan de wedstrijd, want daarvoor kwamen we uiteindelijk. Als gezegd zonder targetman Tim, maar wel weer met ondergetekende in de gelederen startten we voortvarend. De tegenstander kon geen vat op onze opstelling krijgen en menigmaal verschenen we voor het Foreholter-doel, helaas zoals wel vaker deze competitie(en de voorgaande jaren) zonder noemenswaardig succes. De rentree van ondergetekende was helaas van korte duur, want na een simpel balletje breed bleek JB zich te verstappen en kon inrukken. Inmiddels, het is zondagavond, heeft de linkerenkel de kleuren aangenomen van pakweg de paarse lingerie van de Hunckemöller(Nieuwsgierig zo vlak voor de romantische kerstdagen?? Kijk maar eens op www.hunckemöller.nl/Body Nix en ik beloof u spannende en warme kerstdagen…….. ).

Goed, JB ligt met het pootje in de lucht op de bank, maar dat was niet het ergste wat ons overkwam vandaag. Terug nu naar de wedstrijd. Ondanks het betere van het spel, meer balbezit, en ook wel meer kansen, moesten we toch Foreholte voor laten gaan in het scoren van het eerste doelpunt. Nadat de gastoeter voor Foreholte geklonken had, gingen wij net zo voorvarend te werk als voor de 0-1, sterker nog, met 3 goede kansen en een 1-op-1 met de keeper van Ricardo die eindigde op de paal, kwamen we steeds dichter bij de dikverdiende gelijkmaker. Dat deze viel uit een eigen doelpunt van de Voorhouters en heel lullig, men daar de gastoeter niet voor aan wilde zetten(het was tenslotte wederom Foreholte wat het net liet bollen), maakte voor ons verder niets uit. Met 1-1 gingen we beide rusten en aan de thee. De tweede helft éénzelfde spelbeeld. Daarin hebben wij toch ècht progressie gemaakt….. Was de stand enkele jaren geleden minstens een verschil van 5 doelpunten in het voordeel van Foreholte, was het nu nog steeds 1-1 en waren we zelfs na ‘een aanval uit het boekje’om de 2-1 te maken via Ricardo (wat een…) Pret. Daarna voltrok zich de rampspoed over invaller Sander. Bij een actie richting een onbeholpen tegenstander, stak Sander de voet in het stugge kunstgras en een harde kank tot gevolg. Als een dood vogeltje stortte Sander ter aarde om daar krmend van de pijn te blijven liggen. Omdat er geen sprake was van een levensbedreigende situatie liet de ziekenauto wat lang op zich wachten. Na ongeveer 25 minuten arriveerde de gele auto, waarna Sander, na behandeling ter plekke doorverwezen werd naar de Dokterspost in….hoe wrang kan het zijn….Voorhout.

Het was voor ons de gelegenheid om, na een lang oponthoud van ruim een half uur, de wedstrijd voor gezien te houden. Met instemming van de aanvoerders van beide teams floot Martijn voor het vervroegde maar toch erg late eindsignaal, waarbij de stand 2-1 in ons voordeel bleef. Dat een deel van de spelers van Foreholte de afspraak, gemaakt door notabene hun eigen aanvoerder, in twijfel trokken, zegt waarschijnlijk meer over de communicatie en saamhorigheid binnen hun team, dan over onze kwaliteiten die met de week groeiende zijn. Grootste bottelnek zal ons scorend vermogen blijven. Misschien dat daar nu de ziekenboeg bij komt, die waarschijnlijk met 3 langdurig geblesseerden(Tim, Sander en ondergetekende, waar de blessure toch iets zwaarder is dan gedacht) moeten de andere 14 man dit toch op kunnen vangen.

Door het gelijke spel van Vets 1 eveneens tegen Foreholte maar dan Vets 2 in Voorhout, is er in de stand wel weer iets veranderd. Inmiddels staan wij weer boven de ‘van der Geest’brigade met een punt meer en nog 2 wedstrijden tegoed. Nu gaan we dan toch een beetje dagdromen…..stel nu…dat wij allebei de inhaalduels winnen…… kunnen we ineens naar boven kijken in plaats van de afgelopen jaren dat er vrijwel altijd niemand onder ons bengelde. Volgende week tegen hekkesluiter RVC’33 om 9.45 uur. Laatste keer dat we daar speelden was oner de bezielende leiding van vijfde-collone bestuurslid Jaap. Als ik me niet vergis werd het daar een gelijkspel, wie weet nemen we nu de 3 punten mee naar Sassenheim, Helass wel zonder de drie geblesseerden….

Tot slot nog eentje waar de mannen uit Voorhout van Foreholte Vets 1 misschien eens goed over na moeten denken…..  

“Je hebt het recht brutaal te zijn, als je precies weet waar je over praat”

U hoort snel weer van ons.

PS. Mannen, kan één van jullie de honneurs waar nemen voor het vergelijkend warenonderzoek van de broodje kaas beoordeling ?  Ik hoor graag de bevindingen.

JB