Vets2

Leidsche Boys Ve 1 – Tey Vets 2  7-1

Om maar meteen met de deur in huis te vallen…….. Ik ben u nog enig nieuws vanaf de hoogtestage van de Vets verschuldigd. Onze Ron heeft, zoals het een goed analist betaamt, ook de donderdag en vrijdag geproefd van de Tiroler Gröstl, waarbij de cijfers aanzienlijk hoger uitvielen dan tot nu toe. Tot zelfs een 8.4 aan toe voor deze lekkere typisch Oostenrijkse lekkernij als lunch. Voor de mensen die nog gaan skiën in Scheffau, Ellmau, Söll of één van de andere plaatsen gelegen aan Skiwelt Brixen/Wilde Kaiser, probeer hem eens bij de Aualm in Scheffau onder aan de afdaling vanaf Brixen, langs de Aualmbahn.

Om u in de geheimen van deze lekkernij te verklappen leek het ons als skiteam handig om het recept te delen met u.

Ingrediënten 4 personen

600 gram aardappelen
1 ui
300 gram dobbelsteentjes spek
80 gram boter
zout en (vers gemalen) zwarte peper
1 theelepel marjolein
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels boter
4 eieren

Bereidingswijze

Bak de spekjes in boter
Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil
Haal de schil eraf
Snijd de aardappelen in dunne plakjes
Doe wat boter in de pan en fruit een uitje (even aanbakken, zonder dat de ui van kleur verandert)
Dan de aardappelplakjes en de spekblokjes toevoegen
Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein
Regelmatig het geheel omscheppen
Laat de aardappelen goudbruin worden
Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe
Schep de Gröstl op de borden, bestrooi ze met peterselie
Leg op iedere portie een gebakken ei

Foto links

Tsja….. en na een fantastische week in de Oostenrijkse Alpen was het zaterdag alweer tijd om huiswaarts te keren. Hebben we de geheld week tegen ietwat groene zoden/bergen aan gekeken voelde het vertrekken van deze wintersport hetzelfde als vertrekken van een camping in Zuid-Frankrijk na een vakantie met een tent. Heb je drie weken mooi weer, juist in de nacht voor het vertrek komt er een enorme plensbui op je tent terecht zodat die eigenlijk eerst moet drogen voor je weg kunt. Zo ook in Oostenrijk. Iedereen die de wintersport kent spreekt van ‘die mooie witte bergen’. Maar wat nu als ze er zo uitzien……..(foto links)

Ook de wegen waren brandschoon en droog, maar wat schetste onze verbazing op zaterdagochtend 6.45 uur…….(jawel ook die dag haalde ik de broodjes…….). U raad het al (foto rechts). We hoefden nog net niet zwaar te graven, maar er moest wel her één en ander verwijderd worden om de terugreis aan te kunnen vangen. Deze verliep voorspoedig voor iedereen zodat we allemaal beschikbaar waren voor de wedstrijd van zondag.

Waar Vets 1 het opnam tegen ASC en met 1-0 wist te winnen, moesten wij van 2 met een zwaar gehavend elftal, want op zijn minst Sander, William, Wesley, Valentijn en nog een handje vol jongens ontbrakenom tegen de koploper te spelen op de knollentuin van Leidsche Boys. Het karakteristieke sportpark ligt er helaas wat slordig bij, maar de gezelligheid bij deze vereniging straalt er altijd vanaf en dat meen ik ècht!! In de wedstrijd waren we het eerste half uur evenredig aan onze opponent, alhoewel deze wel enigszins de overhand had, maar dit niet in doelpunten uit wist te drukken. Het laatste kwartier van de eerste helft waren de Leidenaars wel veel beter en wisten ze 3x te scoren. Ook wij, via Aleks wisten het net te vinden. Soms kwamen wij voetballend prima voor de dag om dat af te wisselen met de grootste stommiteiten die je kunt bedenken. Vandaag was er niemand in het beijzonder die ik daarvoor in het zonnetje zou kunnen zetten, behoudens mezelf dan in dit geval. Duidelijk is dat de hoogtestage voor mij geen positief effect heeft op mijn voetballende prestaties. Sterker nog…… het leek alsof ik de skischoenen nog aan had, de skibril nog op het hoofd, maar tot overmaat van ramp de muts tot voorbij de neusgaten getrokken had. Na ongeveer 35 minuten in de eerste helft hield ik het dan ook snel al voor gezien. Door mijn trage omschakeling van de ski’s naar de kicksen, leek het mij geen goed idee nog langer mijn ploeggenoten in de weg te lopen en besloot ik al snel de douche op te zoeken. Dat Leidsche Boys daarna nog verder uitliep naar 7-1 in de tweede helft heeft dan ook absoluut niet aan mijn ploeggenoten gelegen. Zij waren simpelweg een stukkie beter, alhoewel de uitslag wel enigszins geflatteerd genoemd mag worden. Volgende week, op derbydag mogen wij het spits afbijten in het voorprogramma voor de derby tegen Foreholte Ve 2, waarna de èchte wedstrijd om 14 uur is. Toevalligerwijs speelt ook onze veteranen-hoofdmacht tegen Foreholte Vets 1. Beide Voorhouter teams draaien tot nu toe lekker mee, met een 3e en 4e plaats tot gevolg. Het zal ons benieuwen of de hoogtestage op de lange duur wel zijn uitwerking zal hebben……. U hoort absoluut nog van ons!