Vets2

SJC Vets – Tey Vets 2

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven ,Lang zullen ze leven in de gloria………………

Want jawel, het voormalig prinsgemalenpaar, tegenwoordig respectabel senatoren(alhoewel er maar eentje op de foto stond in de gids) van carnavalsvereniging ‘de Saksen’ hebben de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikt.

Ze zijn dus ooit ècht minder corpulent geweest!!!

Afgelopen zondag schitterden daarom de beide van Leeuwens, zowel ‘Korte’ als ‘Lange’ door afwezigheid bij onze club. Gezien de roep om vrijwilligers wel logisch maar voor ons gewoontedieren wel raar om de mannen niet aan onze stammtisch te zien, vooral voor een bitterballetje of colaatje. Op de plek van de gezelligste tafel(en waarschijnlijk steevast winnaar in omzet in tafels gemeten op de zondagmiddag) staat heden ten dage een marktkraam waarin, door alle geledingen van de club een oproep gedaan wordt om met zijn allen wat voor de club  te gaan doen. Omdat de broers wat dat betreft nooit verstek hebben laten gaan toen mini-lange ‘grote-Daan’ in de pupillen voetbalde, hierbij de oproep om een voorbeeld aan de mannen te nemen en u aan te melden voor de verschillende vrijwilligerstaken van onze club. Omdat ik bijna wekelijks wel een mooie nieuwe spreuk ergens op de digitale snelweg vindt, wilde ik het nu maar eens met een ‘oer-oud-Hollandse spreuk’ zeggen…………..

Vele handen………..maken licht werk!!!

Maar toch wilde ik er een eigen verzonnen spreuk aan toevoegen……………… ‘Degene die zijn handen niet vuil maakt, zal nooit weten hoe leuk vrijwilligerswerk is!!!’. In de wetenschap dat dit wekelijks feuilleton door aardig wat mensen gelezen wordt, hoop ik dat jullie je aangesproken voelen en je meldt bij de club voor het doen van een bardienst(iedereen eens per jaar en het hele jaar is gevuld!) of iets anders waar de club jullie hard bij nodig heeft. Na deze verborgen reclame, wat ongetwijfeld door de redactie door de vingers gezien zal worden, gaan we maar weer terug naar afgelopen zondag. Het was er weer eentje…….zo’n vieze…..smerige…..half donkere ochtend waar de miezerregen je zeiknat maakt zonder dat het hard regent, dat beetje wind in Noordwijk toegenomen lijkt tot windkracht 6 en we dan op het trosteloze sportpark van SJC aan moeten treden. Dat laatste kan de club naar verluidt zelf eigenlijk HÉLÉMAAL niets aan doen, het ligt aan de besluiteloosheid van de gemeente waardoor de tot clubhuis omgebouwde ‘kantinekeet’ door drie uiterst vrolijke mannen bevolkt werd deze morgen. Respect voor deze vrijwilligers die er toch maar gaan staan!!! (Mochten de mannen van SJC het verslag toevallig lezen…….’zegt-het-voort!!!’).

Bovenstaande keet(noodkantine van vv UDO) is een vergelijkbare geweest als waar SJC nu in bivakkeert. Gelukkig deden de eerste 3 sets van Djokovic-Thiem de gezelligheid in ieder geval ook stijgen. Ook de kleedkamer was een belevenis op zich (sorry SJC, je verslag moet toch ergens over gaan, als je uiteindelijk kansloos verliest….). Als noodoplossing overigens best keurig hoor, maar ik kan mij niet heugen dat wij ooit in een dergelijke kleedruimte gestaan hebben waar we met moeite onze merendeels corpulente  16 lichamen in konden persen. Via onze voorzitter zullen we volgend seizoen de kleedkamer van SJC 1 vragen….die zal dan ongetwijfeld mooi en groot zijn, ik vind dat we dat dan weer wèl verdiend hebben.

Nadat we ons omgekleed hadden, lekker warm in de kleedkamer dat wel, moesten we toch ècht het kunstgras opzoeken voor onze wedstrijd. Het was een leuke pot voetbal van beide kanten. Na 2 minuten een goede redding van onze uitblinker van vandaag, keeper Ron. Een indraaiende corner werd door hem met de vuisten op de juiste manier verwerkt. Eén van de SJC’ers schrok daar zo van dat hij bukte om de bal te ontwijken, de bal pardoes op het achterhoofd van de goede man belandde en zo over het hoofd van ondergetekende in de kruising eindigde. Werkelijk weer een curieuze goal die niet zou misstaan in het ‘Bavaria momentje van de week’ bij de mannen van VI. Al vroeg keken we dus al aan tegen een achterstand en helaas kwamen wij die niet meer te boven. Bij een 3-0 achterstand leek het er op dat we de aansluiting hadden gevonden, maar na goals van Ricardo en Wesley, van 20 meter, stokte onze teller en kon SJC uiteindelijk uitlopen naar een geflatteerde, maar wel terechte overwinning.

En dan gaan we ons opmaken voor de ‘grootmoeder aller derby’s’ van aanstaande zondag. Het wordt een titanenstrijd op het hoogste niveau.

Inmiddels zijn de zitplaatsen al uitverkocht en zijn we naarstig op zoek naar demontabele staantribunes om de hordes mensen die verwacht worden te herbergen. Met het oog op de vele vrijwilligersmogelijkheden, zijn wij op zoek naar iemand die vanaf 10 uur als verkeersregelaar op het parkeerterrein de grote stroom auto’s op de juiste manier kan laten parkeren. De beloning is een zetel aan onze stammtisch tijdens de beruchte derde helft. Kaarten zijn in de voorverkoop inmiddels al uitverkocht voor het uitspelende Vets 2, ons uitvak puilt uit, ondanks de combiregeling samen met een busreis. Omdat onze supporters zich altijd weten te gedragen heeft het dagelijks bestuur van onze club besloten om ook de andere vakken open te stellen voor het uit-publiek. Overigens spelen wij in de witte reserveshirts altijd goede wedstrijden, wie weet boezemt dit enigszins angst in bij de tegenstanders uit Sassenheim. We zien u graag langs de lijn komende zondag vanaf 11 uur.