Vets2

Vets 1 – Vets 2 en de winterse omstandigheden

*Door omstandigheden is het niet mogelijk de foto’s te plaatsen*

Ja, bovenstaand plaatje zegt eigenlijk alles voor wat betreft afgelopen weekend. Gelukkig bleef ons de slapstick zoals bij de Eredivisiewedstrijden Roda – Groningen, Utrecht – Feyenoord, en op het Kasteel de thuiswedstrijd van Sparta bespaard. De blik van de man op de in de haast gemaakte Zamboni (kijk maar eens op Wikipedia) in Kerkrade sprak boekdelen. Hij werd witter en witter en als hij een baan gereden had en terugkeerde was zijn net geveegde pad weer net zo wit als 3 minuten daarvoor……Hier viel niet tegenop te vegen. Hetzelfde beeld bij Utrecht en zoals gezegd in Rotterdam. Wat onze almachtige KNVB bezield om de honderden supporters in bussen te laten vervoeren (terwijl ver van te voren bekend was dat dit noodweer ons zou gaan teisteren) naar hun desbetreffende clubs voor een potje voetbal, terwijl vrij snel duidelijk was dat de hoeveelheid sneeuw die naar beneden kwam voor de meeste wedstrijden teveel van het goede zou zijn. Dat de wedstrijd in Amsterdam wel doorging, was te danken aan het afsluitbare dak, maar of beide clubs daar blij mee waren………..Lege plekken in het stadion, omdat Ajax-aanhangers niet op tijd bij het stadion konden komen,  gestrande bussen op de A2 en dus boze PSV-supporters, die toevallig in tegengestelde richting de mannen van Feyenoord ook nog tegen kwamen (Een ouderwets sneeuwballen gevecht op de A2 was een unicum geweest waarbij waarschijnlijk iedereen krom gelegen had van het lachen en de rivaliteit voor even weg was geweest), want ook hun wedstrijd werd, na lang wikken en wegen afgelast.

 

Wij veteranen (jawel van 1 & 2) laten ons door een beetje sneeuw niet uit het veld slaan. Aan het begin van de training om 11.00 uur was het kunstgras nog gewoon groen, alhoewel de neerslag langzaam maar zeker op gang kwam. Zo kwam het dat Ron, Glenn, Toop, Richard en Martin(van 2) met Leo, Ramon, Ton(van 1) en ondergetekende op een koude zondagmorgen vol vertrouwen begonnen aan een heerlijke training. We bleken zelfs één toeschouwer te hebben die zich op ongeoorloofde wijze bemoeide met ons spel, maar wel kan zeggen dat hij ‘erbij geweest is’. Toen na ongeveer een uurtje de tenen en vingers koud, lichamen warm, maar bovenal het veld wit en glad was, besloten we te stoppen en de warme kleedkamer op te zoeken. Overigens weten we nu waar al ons commentaar  op het kunstgras toe leidt…Volgens Richard kunnen wij beter op ‘veldgras’ spelen….

 

Aangekomen in de kantine stond een gezellig ‘Keezen-toernooi’ op het programma. Voor ons veteranen niet iets waar we naar uit kijken(wij houden niet van verliezen, dat gebeurt al zo vaak op zondagmorgen namelijk), maar wat ABSOLUUT de gezelligheid ten goede komt, getuige onderstaande foto, waar gezellig gekeuveld werd over de welbekende koetjes en kalfjes. (sorry dames de kwaliteit van de foto laat een beetje te wensen over……..)

 

Tussendoor werd er hier en daar ook nog wat gespeeld ……… Dat Ron Klootwijk ook meedeed en wel opvallend vaak zijn kaarten liet vallen zullen we maar niet onder de noemer ‘Matchfixing” scharen, maar hij won wel opvallend vaak !!! Uiteraard bleef de ‘harde kern’ der veteranen lang genoeg zitten om aan alle gezelligheid deel te nemen, alhoewel het dan vanaf de zijlijn was.

 

Zoek de verschillen…………….

Toen gebeurde er iets waar nog lang over gesproken zal worden. Zoals gewoonlijk haalt onze BHV’er Richard ons natje, wanneer een groene vriend leeg dreigt te geraken. Zo ook nu aan onze tafel waar wij allemaal zaten. Terug gekomen aan onze tafel waren het Richard en J-B die de eerste flessen uit de nieuwe krat  ‘ontkroonden’ en Richard als eerste (in zijn bekende vijfde versnelling) het pijpje aan de mond zette. Niets aan de hand zult u zeggen, dat is vrij gebruikelijk voor hem maar toch……….

 

Bovenstaand 2 afbeeldingen. Even de hoeveelheid flesjes daargelaten………de vraag aan u is of u de verschillen ontdekt. En……….gevonden ?…………. JUIST JA……… de linkerfoto is een krat surrogaat Buckler en de rechterinhoud van de krat zijn flessen van de èchte goudgele rakkers. Ik zelf (zei de gek) was bij de eerste slok verbaasd over de zuurte van het bier uit de nieuwe krat. Omdat ik altijd bier uit een fluitje wil drinken(ook als deze uit een fles komt) dacht ik nog…… ‘Het glas zal wel te goed gespoeld zijn, het zal bij de tweede slok wel anders zijn’…… Ook de tweede slok beviel allerminst en een blik op de inhoud van de krat deed mijn vermoeden dan ook gestand. Ondertussen was Richard bijna zover om zonder blikken of blozen het volgende pijpje te openen…….Hij proefde schijnbaar niet dat het hier een ‘0.0’ betrof. Wij vragen ons dan ook werkelijk af hoe het met de smaakpapillen van onze zeer gewaardeerde middenvelder/back gesteld is……….Nu moet ik wel een beetje oppassen wat betreft deze misser, en wel omdat de vrouw van de nieuwe voorzitter ook achter de bar stond (maar ons deze krat niet aangereikt heeft; ik heb met de dames afgesproken geen namen te noemen, dus dat doen we dan ook niet!!). Gekheid natuurlijk, want de dames van zondagmiddag hebben het druk genoeg gehad en ons (zoals altijd) prima verzorgd (en dàt mag ook wel eens gezegd worden)Bedankt!

 

Toch wel 1 goede tip………… de blauwe etiketten en doppen in de groene kratten zijn de verkeerde voor de Vets…….Aanstaande zaterdagavond ben ik overigens zelf te bewonderen achter de bar tijdens de Kerst-in ….duusssss…… Ik ga extra goed oppassen……..

 

Dit is hoogstwaarschijnlijk het laatste verslag van dit kalenderjaar. Volgende week staan beide Vets stil tenzij de afgelopen weekend afgelaste wedstrijden ingehaald worden. Is dat niet zo, zitten wij uiteraard niet stil. Vets 1 en 2 spelen onderling een potje om de spieren in ieder geval in beweging te houden. Of het het waard is om hier ook een epistel over te schrijven zal nog moeten blijken maar anders gaat uw scribent van de belevenissen van de Vets 2 vanaf deze week al met kerstreces om pas ergens begin februari weer terug te keren(tenzij er wereldschokkende zaken gebeuren die de Teylingervets kwijt willen aan de rest van de wereld).

 

Rest mij nog een ieder fijne kerstdagen te wensen, een prettige oud & nieuw daaropvolgend en voor de jongeren onder ons……..Voorzichtig met vuurwerk!  Tot in 2018!

J-B


Reacties

Vets2 — 1 reactie

  1. NOTE: Op dinsdagmiddag hebben de schrijver en de website redactie er alles aan gedaan om de foto’s wel nog op de site te krijgen maar helaas zonder resultaat. Excuses aan de trouwe lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.