• Viggo is pupil van de week

 • Zondag speelt Teylingen thuis tegen Wilhelmus, en dan kan een pupil uiteraard niet ontbreken. Deze keer is dat Viggo van Drunen uit Teylingen JO11-2. Viggo is begonnen toen hij een jaar of 6 was. Zijn eerste trainer was Jaap, en hij zat toen in de F3. Ja, toen heette de teams nog geen JO9 of JO8, dat kwam pas daara. Na dat jaar stroomde Viggo door naar de F2 en toen? Toen ging Viggo andere hobby’s proberen en nam hij even een voetbal sabbatical. Zwemmen, judo, scouting, van alles heeft hij gedaan, maar na een jaartje geen voetbal, haalde hij zijn voetbalschoenen weer tevoorschijn en werd hij weer lid bij Teylingen. Dit seizoen voetbalt Viggo in Teylingen JO11-2. Hij krijgt training van Daan en Pho. Pho Dao Van is geen onbekende bij Teylingen. Sinds dit seizoen is hij training gaan geven, maar hij heeft vele jaren in Teylingen 1 gevoetbald en dus veel ervaring. En dat kun je wel merken. Samen met Daan geeft Pho goede training en het gaat steeds beter. Na het moeizame begin van het seizoen, gaat het nu steeds beter. De laatste wedstrijd werd 9-1 gewonnen. De leider van het team is de vader van Jasper, Peter. Maar Pho is er op zaterdag ook bij, want zijn zoon Semmy zit ook in dit team. De leiders zorgen dat het team iedere zaterdag weer gemotiveerd is en vol vertrouwen de wedstrijd ingaat.

  Viggo is van alle markten thuis. Hij speelt op het middenveld, maar als de keeper geblesseerd is, of een keertje niet kan, dan kan Viggo ook keepen. Viggo is een aanvallende middenvelder, maar wordt soms ook achterin gezet. Dat komt ook een beetje omdat iedereen het liefst voorin staat. Tja, een team met alleen maar voorhoedespelers en middenvelders is niet zo’n goed idee. Dus af en toe worden de posities een beetje geruild. En Viggo vindt dat prima!

  Viggo zit op het Bolwerk en raad eens wie zijn meester is? Die hebben we nog niet eerder gehad; dat is gewoon meester Koen! Koen, speler bij Teylingen en trainer van Noordwijk 2. Koen, die ook altijd meegaat op jeugdkamp. Hoe leuk is dat! Koen is een grappige meester, maar kan ook streng zijn. Als je niet goed oplet en stiekum spelletjes doet op de computer, moet je wel eens 50 strafregels schrijven. Viggo heeft nog nooit strafwerk gehad. Het leuke is dat Koen mee doet met voetballen in de pauze. Wel een beetje oneerlijk is dat Koen een stuk langer is. Dan kan hij heel goed koppen, terwijl de rest van de kinderen niet bij de bal kan. Vandaag heeft Viggo met zijn team dan ook verloren van meester Koen met 5-1. Het leukste is dus voetballen op school, maar verder is IPC ook leuk. Dan krijg je steeds nieuwe thema’s waar je over gaat leren. Dat kan van alles zijn, zoals het onderwerp van nu Vulkanen. Dan ga je met groepjes bijv. een werkstuk maken, of een opdracht doen. En knutselen hoort er ook bij. Viggo heeft een vulkaan van klei gemaakt en die ook nog mooi geschilderd. Wat niet zo leuk is op school, is als kinderen ruzie maken. Het is veel leuker om gezellig met elkaar te spelen. En dat vind ik ook!

  Later wil Viggo profvoetballer worden of kok. Profvoetballer worden is best lastig. Dan moet je op tijd ontdekt worden en voetbal wel leuk blijven vinden! Als het lukt, wil Viggo wel bij Ajax gaan voetballen. Ajax heeft hele goede spelers en is een topclub. De beste spelers van Ajax zijn Ziyech en Promes. Wel jammer dat Ziyech misschien naar Chelsea gaat, hij had beter voor Liverpool kunnen kiezen of voor Barcelona. Maar dat terzijde. Viggo zou later, als hij echt goed is, liever naar Tottenham gaan. Of Chelsea moet heel veel geld bieden…

  Mocht het niet lukken en mocht Viggo gewoon bij Teylingen blijven voetballen (hoeft de familie niet zo ver te reizen om bij hem te kijken) dan wil Viggo zijn geld wel verdienen als kok in een restaurant. Dan moet je wel snel leren koken, en liever ook met collega koks, want anders krijg je het wel heel druk. Viggo gaat ook een kookcursus volgen en hij hoopt dat hij daar leert om megahamburgers te maken, met patat! Lekker hoor! Hij mag wel een keertje komen koken bij Teylingen, dan schuif ik zeker aan!

  Wist u dat Viggo 2 broertjes heeft die ook allebei bij Teylingen voetballen? Luuk voetbalt in Teylingen JO15-2 en Tijl zit in JO8-2. Dus alle 3 op voetbal, dat betekent voor papa en mama best een puzzel iedere week om bij alle jongens te kunnen kijken!

  Vriendjes heeft Viggo ook veel: Faber, Guus, Oedse, Alissa, Chiel, Finnley, Damian, Ralph en eigenlijk wel iedereen uit het team. Met zijn vriendjes gaat Viggo graag voetballen, dan vindt ook iedereen leuk! Verder gaat Viggo graag buiten spelen of gamen. Dan natuurlijk Grand Turismo, een racespel waar Viggo ook een stuur bij heeft. En Fifa 20 natuurlijk, daar is Viggo heel goed in.

  Zondag is de grote dag voor Viggo. Wij hopen dat Dennis, de storm, geen roet in het eten gaat gooien. Viggo kent niet alle spelers van Teylingen 1, maar eentje kent hij wel en dat is Sepehr Safi. Dat is namelijk de leider op de BSO en Viggo komt hem vaak tegen. Daarom zal Sepeher Viggo aanstaande zondag komen ophalen voor de wedstrijd. Viggo heeft alle vertrouwen in een goede afloop, hij denk dat Teylingen met 3-1 zal winnen. Met een stormachtig begin, gelijk 2-0 na 5 minuten. Wij hopen het mee!

   Bekijk alle foto's, gemaakt door Peter Compeer, op onze facebookpagina.