Vooruitblik Rood-Zwarten tegen de Rood-Gelen

Zaterdag is het dan zover, de rood-zwarten tegen de rood-gelen, de mooiste, leukste warmste en meest gezellige club van Sassem VS het tegenovergestelde van dit alles; de Proten. De klassieker der klassiekers: Teylingen Zaterdag 1 – Ter Leede 5. Derby’s als de Superclásico, Kohlenpottderby, Clássico Vovô, North West derby, Le Classico, Derby della Madonnina, De Klassieker, Derby della Capitale, The Old Firm, El Clásico, Istanbul Derbisi, El Superclasico en de meest toepasselijke van deze imposante reeks; de Derby ton eonion antipalon (“Derby van de eeuwige vijanden”), vallen allemaal in het niet bij deze klassieker op amateur kelderklasse-niveau in de reserve 5e klasse.
Weken wordt er al door beide ploegen uit Sassenheim toegewerkt naar dit moment. Een klein smetje op de verder zo goed gelopen voorbereiding was de nederlaag (2 – 1, red.) in de allerlaatste seconden uit bij koploper ASC, dat daarmee grote gelijkenissen als ‘Die Mannschaft’ vertoonde. Een week later bij VVSB is dit prima (2 – 5, red.) hersteld op een veld met gelijkenissen van het asfalt op de A44 en een tijdstip rond middernacht (16:15u, red.). Woensdagavond vond aan de zijde van het grote Teylingen Zaterdag 1 de laatste training plaats voor deze bollenstreek klassieker. De harde kern (zie Facebook profielfoto) van de rood-zwarten die ons wekelijks vanaf de zijlijn staat aan te moedigen, was in groten getale aanwezig bij deze training. Ze hadden een ware tifosi opgezet, met onder andere een ‘entrada’, fakkels, molotov cocktails, spandoeken en een hoop gezang. De F-SIDE en VAK410 zouden hier niets anders dan bewondering voor kunnen hebben.
Aanstaande zaterdag zal er voor ‘de strijd der stammen’ om 14:00u afgetrapt worden op het mooiste gedeelte van Sportpark ‘Roodemolen’, namelijk bij R.K.V.V. Teylingen. Als de training van afgelopen woensdag een voorbode op deze wedstrijd is, dan worden de rood-gelen van de mat gespeeld. Mocht het toch iets anders lopen als verwacht, dan hebben we met onze “gouden-fluit” winnaar altijd nog een troef achter de hand die ons zal bijstaan. Zaterdag 01/12 – 14:00u: Teylingen Zaterdag 1 – Ter Leede 5,  Sportpark ‘Roodemolen’

Bekijk hier de nieuwste editie van de Teylinger sportkrant wk 48