• Wout is Pupil van de Week

  • Aanstaande zaterdag speelt Teylingen de derby tegen Warmunda. We hebben deze wedstrijd een speciale pupil van de week, dat is Wout van Leeuwen uit Teylingen JO12-1. Wout kan helaas momenteel niet voetballen, want hij heeft vorig jaar een ernstig ongeluk gehad waardoor hij veel gebroken had en niet kon lopen. Maar liefst een maand heeft Wout toen in het ziekenhuis gelegen, en daarna lag hij nog 3 maanden op een bed in de woonkamer.  Na maanden revalideren (4 x per week ergo- en fysiotherapie)  leek het veel beter te gaan; Wout trainde hartstikke hard om een comeback te maken op het voetbalveld, maar wat een pech…2 weken geleden was de foto van zijn heup niet oké; het herstel van de heup is niet helemaal goed gegaan. En daarom moet Wout weer rustig aan doen en zit hij weer in de rolstoel. Korte stukjes kan hij wel lopen met krukken, maar Wout mag niet staan op zijn linkerbeen. Reden te meer om er zaterdag een mooi feestje van te maken voor Wout, want dat verdient hij!

    Wout is begonnen met voetballen toen hij een jaar of 4 was. Na een time out (Wout vond de hummels niet altijd leuk) ging hij weer voetballen toen hij een jaar of 7 was. Hij is begonnen in Teylingen JO9-2 en daarna heeft hij in de JO10-2, JO11-1 en JO11-2 gezeten. Dit seizoen is hij ingedeeld in Teylingen JO12-1, maar nu zit het niet mee voor Wout, want voetballen kan dus niet. Wout komt wel iedere wedstrijd zijn team aanmoedigen. Toen Wout in het ziekenhuis lag, is het team ook langs geweest en kreeg hij een prachtig nieuw AJAX shirt van zijn voetbalmaatjes. Wat ontzettend gaaf! Nu doet Wout thuis rustig aan en gaat hij wel gewoon naar school. Wout zit op de Startbaan in groep 8, bij de juffen Astrid en Patricia. Wout had stiekem gehoopt op meester Frans, maar Frans had bedacht dat hij een transfer ging maken naar groep 7. Dus Wout kreeg 2 juffen die hij al eerder had gehad. Wout vindt de juffen best oké, juf Patricia had hij ook in groep 7 toen hij het ongeluk kreeg en zij is toen ook bij Wout op bezoek geweest in het ziekenhuis. Het leukste op school is….tja gymen en buiten spelen in de voetbalkooi, maar dat kan Wout even niet, maar rekenen vindt Wout daarna het leukste vak. Het rotste vak is knutselen, Wout is namelijk niet zo creatief. Timmeren of bouwen met hout vindt Wout wel weer leuk. Later zou Wout wel bij de politie willen, of ambulancechauffeur. Iets doen voor een ander, dat is Wout op het lijf geschreven. Eigenlijk wil hij een beetje zijn moeder achterna, moeder Lisa is kinderverpleegkundige in het LUMC (het ziekenhuis waar Wout heeft gelegen), maar dan net een beetje anders. Wout wil namelijk niet prikken enzo. Voor Wout betekent het dus dat hij wel een beetje moet opletten op school. En als hij 17 of 18 is, zijn rijbewijs halen zodat hij de ambulance kan gaan besturen.

    De vriendjes van Wout zijn Tias, Milan, Frenk, Jelte en Lucas. De meeste jongens zitten ook in het voetbalteam en/of in de klas. En met zijn vrienden gaat Wout graag gamen of buiten spelen. Buiten spelen lukt niet helemaal, dus wordt het gamen. Fortnite is het favoriete spel van Wout en verder kijkt Wout graag naar de televisie. Wie is de Mol en de programma’s van Ewout Genemans zijn favoriet. Bijv. Bureau Rotterdam, bureau Hofstad en Bureau 040, Wout heeft ze allemaal gezien. En misschien komt het daardoor wel dat hij bij de politie wil of ambulancechauffeur wil worden. En kijkt Wout graag voetbal? Ja zeker! De favoriete club van Wout is AJAX, ook al gaat het nu even wat minder. De beste speler van AJAX is Brobbey, die maakt heel wat doelpunten. Dit seizoen moeten ze maar gauw vergeten, volgend seizoen weer nieuwe kansen voor AJAX. En wat denkt Wout van Teylingen? Wout is bang dat Teylingen gelijk gaat spelen zaterdag omdat Warmunda wel echt een lastige tegenstander is, maar hij hoopt dat Teylingen toch gaat winnen met 3-2! En natuurlijk hoopt Wout dat het kampioensfeestje er gaat komen.

    Tijd voor een kampioensfeestje is het nog niet, eerst de wedstrijd van zaterdag. Wout neemt heel wat publiek mee: opa’s, oma’s, overgrootoma, overgrootopa, tante, oom, neefjes, nichtjes, ze komen allemaal. Sommige familieleden komen ook uit Warmond. Overgrootopa heeft vroeger bij Warmunda gevoetbald, maar Wout heeft uiteraard wel gezegd dat overgrootopa voor Rood/zwart moet juichen! En natuurlijk komen zijn zus Lynn en al zijn vriendjes ook. De favoriete speler van Wout is Wessel, en ook trainer Rob is populair. Daarom zullen Rob en Wessel met de auto Wout op gaan halen om Wout de middag van zijn leven te bezorgen. En dat gaat zeker lukken! En als Teylingen dan nog wint, is het feestje compleet!

  • 10