• Xavi is Pupil van de Week

 • Zaterdag speelt Teylingen 1 de thuiswedstrijd tegen Roodenburg. Lukt het de mannen van Rob Jonkman om het verlies van afgelopen zaterdag te vergeten en een overwinning te behalen? Aan de pupil van de week zal het niet liggen, dat is Xavi Batenburg uit JO11-1.  

  Xavi begon zijn sportcarriere als judoka, maar toen hij de kans kreeg om te gaan voetballen, was hij de judo snel vergeten, want voetbal is toch wel veel leuker! Hij was 6 jaar toen hij lid werd van Teylingen en heeft in de JO8-1, JO9-1, JO10-1 gezeten, en dit seizoen dus in JO11-1. Xavi gaat altijd naar de training, want hij vindt het superleuk. De training wordt gegeven door Bob van der Vlugt, Fer van der Vlugt en Alex de Vetten. En zijn dat leuke trainers? Ja, ze zijn echt allemaal superleuk en geven hele goede opdrachten. Op zaterdag is Bob de leider van het team, en Bas (vader van Kees) helpt ook. Hoe gaat het dan met het team? Nou ze hebben het heel goed gedaan in de 2e fase, want toen is het team kampioen geworden! Maar na de winterstop zijn ze een klasse hoger ingedeeld en gaat het echt niet meer zo makkelijk. Afgelopen zaterdag was er echt wel een off-day (het lijkt Teylingen 1 wel 😊), want ze verloren met 2-14. Deze wedstrijd moeten we dus snel vergeten en op naar volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag speelt Teylingen JO11-1 niet, maar Teylingen 1 zal zeker alles op alles zetten om hun wedstrijd te gaan winnen. Xavi gaat goed opletten hoe ze dat doen, dan kan hij alle tips meenemen naar de volgende wedstrijd van de JO11-1!  

  Doordeweeks gaat Xavi naar de Springplank en dat is best een stukje fietsen. Xavi woont namelijk bij Teylingen om de hoek, maar heeft vroeger vlakbij de Springplank gewoond. Toen ze gingen verhuizen, wilden Xavi en grote broer Chris graag op de Springplank blijven, en dus fietsen ze elke dag heen en weer. Tenminste Chris niet meer, want die zit inmiddels op het Rijnlands. Maar wat wil je liever? Dicht bij de voetbal wonen, of dichtbij school? Nou dat is een supermakkelijke vraag, bij de voetbal natuurlijk. Want voetbal is veel leuker dan school. Xavi zit in groep 7 bij juf Lianne en juf Marieke. Juf Marieke is de dinsdagjuf, juf Lianne is er de andere dagen. De juffen kunnen goed uitleggen en zijn best aardig. Het leukste op school is gym natuurlijk! Dan hoef je tenminste niet te werken. Vorige week hebben ze zelf voetbal gespeeld bij de gym, hoe vet is dat. Tijdens nieuwsbegrip zou Xavi het liefst even een dutje gaan doen, of even naar de wc of zo, want dat is zoooo stom. Het moet wel af, dus Xavi doet wel hartstikke z’n best.  

  Later wil Xavi graag gameprogrammeur worden, want hij is dol op gamen. Hij wist ook zeker, dat tijdens dit interview (maandagavond na de training), hij wel een paar keer gebeld zou zijn door zijn vrienden om nog een potje Fortnite te spelen. Maar het interview was toch belangrijker dan gamen! Waar leer je dat eigenlijk? Games ontwerpen, nou gewoon bij het Rijnlands, daar geven ze les in dingen ontwikkelen. En na het Rijnlands zul je wel nog verder kunnen met een opleiding. Fortnite is echt de favoriete game van Xavi, daar kun je veel spelletjes ook in doen, zoals lego. Ik snap er zelf niet zoveel van, maar Xavi wel. Als je dus tips wil over het spelen van Fortnite, vraag het zaterdag even aan Xavi. Xavi vindt Fortnite lego leuk, en heeft ook echte lego. Want lego’ en is een andere hobby van Xavi. Een stad bouwen en dat steeds mooier maken, dat is echt het allergaafste. Dat de legostad net een echte stad is, zeg maar. Dat is een mooie uitdaging van Xavi. De beste vriendjes van Xavi zijn Fynn, Noud en Joseph. En hij heeft heel veel andere vriendjes, teveel om op te noemen. Met Fynn speelt Xavi graag buiten, bijvoorbeeld op de trampoline. Joseph is een goede gamevriend. En Noud is alles.  

  Xavi’s vader en moeder zijn ook actief bij Teylingen. Vader Niels geeft training aan de JO14-1, want daar voetbalt broer Chris. En moeder Suzanne zit in de activiteitencommissie. Een rood/zwarte familie dus! De beste club van de wereld is Barcelona, helemaal door Frenkie de Jong! Frenkie is het grote voorbeeld van Xavi. Jammer dat Barcelona vaak laat in de avond speelt, dan mag Xavi de wedstrijd niet zien,  maar in juni hebben we natuurlijk het EK voetbal en dan kan Xavi vast wel wat meer wedstrijden naar Frenkie kijken. De beste club van Nederland is Teylingen natuurlijk (want Ajax is dit seizoen ff niks, misschien wint Teylingen zelfs nog wel van Ajax). En wie is de favoriete speler dan van Teylingen 1, dat is Chris Guijt. Hij hoopt dat Chris zaterdag in Teylingen 1 mag spelen, want dan kan hij mooi Xavi ophalen. Wel een makkie voor Chris, want hij hoeft niet om te rijden. En wat verwacht Xavi van de wedstrijd? Xavi verwacht een mooie overwinning met 2-0 voor Teylingen. (en het leukste zou zijn als Chris dan scoort).  

   

  Er is weer een prachtige fotoserie te bewonderen in onsFacebookalbum, met dank daarvoor aan Peer Compeer