Zomerstop ook voor de Vets voorbij

Jawel………nadat de laatste officiële plichtplegingen van het seizoen 2018-2019 er op zaten, zijn we inmiddels al weer bijna 10 weken verder en gaat de bal weer om de knikkers rollen, of om de punten zo u wilt. Een aantal van de veteranen heeft de conditie op peil weten te houden door, zelfs in onverantwoord hoge temperaturen, op de donderdagavonden bij buurman Foreholte door te trainen. Aan de vooravond van ons bekeravontuur en de start van de competitie van het seizoen 2019-2020 een eerste bericht van de immer goedgemutste schrijver van de stukjes van de Vets 2. Ik zal gaan proberen de draad weer op te pakken en u van onze wekelijkse beslommeringen op de hoogte houden.

Bekeravontuur voor Vets 1
Het veteranen-vlaggeschip van onze club, Vets 1, start zijn bekerwedstrijden zondag tegen het immer lastig te bespelen Stompwijk ’92. Deze tegenstander zat tot vorig jaar telkens bij ons in de competitie, maar komend seizoen ontbreken ze. Zij spelen het komende seizoen vooral in het Rotterdamse, met verre uitwedstrijden tegen Hekelingen(uit het gelijknamige dorp) en MSV ’71 uit het pittoreske Maassluis. Naast Stompwijk mogen de mannen van Arie spelen tegen de Haagse clubs Erasmus en Haagse Hout. Best een zware poule waarschijnlijk, mede gezien de tot nu toe beperkte beschikbaarheid van het spelersmateriaal. Met enkele nieuwkomers in de gelederen moet het echter wel genoeg zijn om de poulefase te overleven. Vraag blijft natuurlijk of het gebrek aan scorend vermogen de ploeg op zal breken, nu ook Krysztof regelmatig droog staat en zich meer druk maakt om alle randzaken dan om het aantal te maken doelpunten of het NIET buitenspel staan in veel van de aanvallen van de Vets 1. Zondagmorgen 10.00 uur zal de bal de eerste omwenteling maken aan het Klaverblad 13 op sportpark ‘de Meerhorst’.

Vets 2
Ook voor de Vets 2 een vroegertje komende zondag. Ook zij trappen om 10 uur af, dan wel een stukje verder…………. Aan de Oldegaarde 655 in Rotterdam Charlois. Voor de kenners…..ja inderdaad de locatie waar vroeger ook het roemruchte Zwart-wit ’28, jarenlang uitkomend in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal, speelde, maar waar inmiddels menig Rotterdamse club zijn waterloo vond en als failliete boedel verkocht is. Zo niet SV Charlois, de tegenstander van zondag voor ons. Deze fusieclub is een samenvoegsel van 2 clubs, die op hun beurt uit wederom 2 clubs ontstaan zijn. Volgt u het nog……… SV Charlois, van 1 juli 2014, is ontstaan uit de fusieclubs CVV/Mercurius en DEH/De Musschen. Daar waar er in Rotterdam nog 100 voetblaclubs waren, ongeveer 30 jaar geleden, zien vele clubs zich, ook door het beleid van de gemeente, genoodzaakt om te fuseren. Ook de SV Charlois is daar niet onder uit gekomen. Gezien het huidige sportpark (en mijn kennis van het Rotterdamse voetbal en zijn clubs) denk ik dat dit voor de club uit Zuid ( Nee, niet de BVO) een stap geweest is die de juiste blijkt te zijn. Met 24 jeugdteams, 11 senioren mannen- en 2 dames teams mogen we rustig stellen dat het de club geen windeieren gelegd heeft. Het team speelt net als wij in de derde klasse, maar dan vooral met hoofdzakelijk Rotterdamse clubs. Gezien onze vorderingen van afgelopen seizoen (de helft minder tegengoals) kunnen we misschien weer wat stappen gaan zetten. Andere tegenstanders zijn Excelsior Rotterdam en het Voorburgse Wilhelmus. Die laatste heeft enkele jaren in onze competitie gespeeld.
Als gezegd de bal gaat weer rollen om het echie………nu maar hopen dat het weer een beetje minder wordt……..